Izvješća sa međunarodnog juniorskog turnira “Samoborček 2017”

Sa malim zakašnjenjem donosimo izvješta sa juniorskog turnira u Samoboru.

Žirafe su 19.i 20.04.2017. g. nastupile na 1. međunarodnom juniorskom turniru „Samoborček 2017“.

U drugoj utakmici turnira nastupile su protiv ekipe KK Brežice iz Slovenije. Prvu četvrtinu su naši dečki odigrali ležerno, međutim i to je bilo dovoljno da ostvare vodstvo od 7 koševa razlike.

U drugoj četvrtini se Žirafe bude te “grizu” i u obrani i u napadu, na što igrači KK Brežica nisu imali odgovor, a posebno na čvrstu obranu, pa zabijaju samo 9 koševa u četvrtini. Na poluvrijeme se odlazi sa rezultatom 42:23 u korist Podsuseda.

Početkom treće četvrtine Brežice podižu ritam igre i iskorištavaju opuštenost Žirafa te smanjuju zaostatak, što naš trener koristi te svojim pulenima priprema „jezikovu juhu“, na što oni pozitivno reagiraju i do kraja četvrtine održavaju razliku iz prvog poluvremena te četvrtina završava rezultatom 62:42 u korist Žirafa.

U četvrtoj četvrtini Žirafe rutinski privode utakmicu kraju te je pružena prilika svim igračima da nastupe i pokažu što znaju. Utakmica završava rezultatom 80:63 i plasmanom naših momaka u finale turnira.

U našoj ekipi posebno se istakao Dominik Šoštarko koji je zabio 26 koševa. Uz njega su dvoznamenkasti bili i Karlo Filipović sa 18 zabijenih koševa i Filip Jagodić sa 10 zabijenih koševa. U momčadi KK Brežica se istakao Pšeničnik koji je zabio 25 koševa.

KK PODSUSED : KK BREŽICE  80:63 (21:14, 21:9, 20:19, 18:21)
KK PODSUSED: Karlo Filipović 18, Joško Gluhović 2, Lovro Miljković, Antonio Kupres 1, Filip Jagodić 10, Adrian Iveković 2, Danko Čurlin 7, Dominik Kupres 2, Borna Šantić 5, Dominik Šoštarko 26, Grgur Damiani 4, Borna Žarko 3.
KK BREŽICE: Krošelj 8, Roštohar 1, Zendeli 3, Pšeničnik 25, Marčetić 9, Matjašić 3, Konc 2, Kunst, Šinko 4, Trilar 2, Žinko 6

U prvoj utakmici turnira je ekipa HKK Ljubuški porazila domaćina KK Samobor rezultatom 94:64 i na taj način se plasirala u finale turnira.

Finalna utakmica je odigrana dana 20.04.2017. g. u SD Samobor između ekipa KK Podsused i HKK Ljubuški.

Obje ekipe ulaze u utakmicu željne pobjede. Međutim, Žirafe nošene podrškom s tribina, su odigrale jednu odličnu utakmicu i niti u jednom trenutku nisu dozvolili protivniku da ugrozi njihovu pobjedu.

Naši momci otvaraju utakmicu serijom 7-0, što tjera trenera Ljubuškog na time-out. Međutim, u igri se ništa ne mijenja. Žirafe nastavljaju trpati koš iznenađenog protivnika koji je prije finalne utakmice glasio za laganog favorita. Tek lagano opuštanje pred kraj četvrtine omogućava ekipi Ljubuškog da zadrži kakvu-takvu razliku te četvrtina završava rezultatom 21:13 za Žirafe.

U drugoj četvrtini Podsused je zaigrao zonski presing što je dodatno iznenadilo igrače Ljubuškog koji se nisu uspjeli adaptirati na taj vid obrane što je rezultiralo gubitkom velikog broja lopti i povećanjem vodstva Žirafa te četvrtina završava rezultatom 45:28.

U trećoj četvrtini ekipa Ljubuškog u jednom trenutku preuzima inicijativu, međutim, naši igrači čvrsto drže konce igre u svojim rukama i rutinski održavaju razliku u koševima. Treća četvrtina završava rezultatom 59:43.

U četvrtoj četvrtini Podsused ležerno privodi utakmicu kraju, ne dozvolivši protivniku da niti u jednom trenutku ugrozi sigurno vodstvo. Pritom je pružena prilika svim igračima da osjete slast pobjede u finalu turnira. Konačni rezultat je glasio 79:67 za Žirafe.

Ovom prilikom moramo istaknuti Adriana Ivekovića i Filipa Jagodića koji su vrhunski odradili obrambenu zadaću na najboljem igraču HKK Ljubuškog, Draganu Džajiću i nisu mu davali niti malo prostora da se razigra.

Ovim povodom moramo i želimo pohvaliti sve naše igrače koji su svojim zalaganjem i trudom osvojili prvo mjesto, prikazavši pritom najkvalitetniju igru od svih ekipa te se nadamo da će i dalje nastaviti na ovakav način.

Također, zahvaljujemo i našim vjernim navijačima koji su ponovo u velikom broju došli i bodrili nas tijekom turnira…!

KK PODSUSED: Karlo Filipović 20, Leon Vunić Lucas 2, Joško Gluhović, Lovro Miljković, Antonio Kupres 2, Filip Jagodić 7, Adrian Iveković 11, Danko Čurlin 17, Dominik Kupres, Borna Šantić, Dominik Šoštarko 14, Borna Žarko 6. Trener: Mirko Mandalinić.
HKK LJUBUŠKI: Ante Lončar 7, Žara Tomić, Matej Bilić 17, Antonio Pehar 5, Dragan Džajić 10, Josip Šunjić 6, Vinko Markić, Jakov Vukšić 12, Mateo Barbarić 8, Ante Šumelj 2. Trener: Marin Bubalo.

U utakmici za 3. mjesto KK Brežice su u uzbudljivoj utakmici savladale domaćina KK Samobor rezultatom 82:81.

Na završnoj svečanosti dodjele medalja, članovima najbolje petorke turnira su proglašeni: Karlo Filipović (KK Podsused), Dominik Šoštarko (KK Podsused), Lovro Jelić (Samobor), Alan Pšeničnik (KK Brežice) i Dragan Džajić (HKK Ljubuški).

U pauzi između dva poluvremena je održano natjecanje u pogađanju trica i najuspješniji se pokazao Denis Zendeli (KK Brežice).

Najboljim igračem turnira je proglašen Karlo Filipović (KK Podsused).

Ovom prilikom želimo zahvaliti domaćinu KK Samobor na dobroj organizaciji turnira i domaćinstvu kojim nas je počastio.