O klubu

OSNOVNI PODACI O KOŠARKAŠKOM KLUBU U PODSUSEDU

    Košarkaški klub “Podsused” osnovan je 1977. Godine pod nazivom tadašnjeg sportskog društva “Sloboda” čija je bio članica.

Tadašnji igrači – osnivači :

Krog Marijan, Novaković Željko, Stanišak Mladen, Maravić Tomislav, Matić Ante, Ljubišić Dubravko, Botički Zlatan, Orešić Božidar, Gudlek Darko, Šimunović Željo, Palčić Čedomir, Bazmenjak Igor, Mikić Damir i Katić Zoran, kao prijatelji i škvadra, hakl iza osnovne škole pretvorili su u registrirani klub i pravi sportski kolektiv.

    Od te davne 1977. godine, tih više od 40 godina, uz zanemariva financijska sredstava, nesebičan dobrovoljni rad entuzijasta i zaljubljenika u sport kroz klub je prošlo više od tisuću mladih ( dječaka i djevojčica, mladića i djevojaka ) iz Podsuseda i naselja koja gravitiraju Podsusedu, radeći i natječući se kroz selekcije :

škola košarke, mlađi kadeti, kadeti, juniori, seniori i veterani.

    Na čelu Kluba bila su i velika imena sportskog Podsuseda :

Bedić Pavle, Karlović Damir, Rakijaš Nikola, Sili Ivan, Baličević Drinko, Golubić Miljenko…

    Ubrzo nakon osnivanja, igralište O.Š. zamijenili smo najljepšim otvorenim sportskim terenom u Gradu i to na tenis placu, gdje tada još nije bilo tenis dvorane. Taj teren koristimo desetak godina, da bi 1987., u sklopu sportskog društva Podsused izgradili Polivalentnu sportsku dvoranu “Sutinska vrela” – Podsused.

    Tada počinje i jačanje košarke u Podsusedu, tako da smo u najvećem usponu radili sa svim selekcijama u muškom i ženskom pogonu, okupljajući 130 igrača i igračica kroz 8 selekcija sa 6 trenera.

    Iz takvog rada niknula su i svima znana košarkaška imena kao što su Koraljka Hlede, Mladen Erjavec, Goran Marić, Vlado Milošević i drugi, no nikada nismo bezuvjetno težili samo vrhunskim rezultatima, već nam je bila želja uključiti u sport što veći broj mladih, odvući ih s ulice i od poroka, te ih odgojiti s pozitivnim sportskim i ljudskim vrlinama.

Veterani KK Podsused na proslavi 30-e godišnjice kluba