Osvrt na proteklu sezonu

Sezonu koja je ostala iza nas svakako možemo proglasiti uspješnom. Od povratka juniora u najviši rang regije Centar nakon dugog niza godina, slične priče sa seniorima koji su ponovno osigurali nastup u A2 ligi naredne sezone, do niza individualnih ostvarenja pojedinih igrača KK Podsused u različitim uzrasnim kategorijama. Krenimo sa najmlađima…

Dugogodišnja težnja kluba da se formira selekcija škole košarke napokon je ostvarena usprkos limitiranim lokacijskim i materijalnim uvjetima. Dječaci razredne nastave(1.-4. razred) iz Podsuseda i područja koja mu gravitiraju sada imaju gdje započeti svoj sportski i košarkaški razvoj. Sljedeće sezone vjerujemo u dodatni rast navedene selekcije i uključivanje iste u organizirani sustav natjecanja.

Mlađi kadeti pod vodstvom dojučerašnjeg profesionalnog igrača Igora Kralja nastupili su u dvije lige te sudjelovali na već sada široko poznatom turniru u organizaciji KK Podsused. U izrazito mladom sastavu(samo dvojica igrača bili su izlazno godište) rezultat je bio u drugom planu. Moramo istaknuti ponajboljeg pojedinca sezone koji je ujedno i bio peti strijelac lige. Franko Gluhović predvodio je svoju ekipu u svim susretima na kojoj je nastupao, a svojim kvalitetama izborio se i za solidnu minutažu u kadetskoj selekciji kluba.

Kadetski sastav KK Podsused također je nastupao u dvije lige(liga KSZ-a i liga Zagrebačke županije). Uz to nastup na Božićnom turniru “Sutinska vrela” tradicionalano je već bio zabilježen u kalendaru kadetske ekipe. Uz četvrto mjesto u II. ligi KSZ-a, možemo biti poprilično zadovoljni s obzirom na konstantne probleme sa bolestima igrača. U županijskoj ligi cilj je bio dati više prilike igračima koji su u prvom dijelu sezone nastupali sa nešto manjom minutažom. Sljedeći igrači su se kroz sezonu posebno istaknuli: Joško Gluhović, Marko Paun, Antun Paun, Matej Šoštarić te Lovro Miškulin(3. strijelac II kadetske lige KSZ-a).

Juniori su svakako ostvarili veliki pothvat osiguravši nastup u 1.juniorskoj ligi. Iako rezultatski sudjelovanje u 1.ligi nije izgledalo kao bitan rezultat no iskustvo i napredak koji su naši igrači ostvarili kroz utakmice sa Cibonom,Cedevitom, Zagrebom i ostalim najjačim klubovima u Zagrebu je nemjerljiv. Iako uvelike oslabljeni ozljedama (Valenčak – koljeno,Križanović – koljeno, Grozdanić – fraktura nosa, lom ruke…), Žirafe su držale u konopcima i znatno papiranto jače suparnike. U nekolicini igrača koji su se nametnuli kako buduća snaga seniorskog pogona, valja istači nazaustavljivu pokretačku snagu kluba Karla Filipovića te Brunu Srabotnaka kojeg su svega dva poena dijelila od titule najboljeg strijelca lige. Kao krunu sezone možemo izdvojiti osvajanje turnira u Samoboru u poprilično jakoj konkurenciji(KK Samobor, KK Brežice, KK Ljubuški)

Juniorski sastav pojačan sa nekoliko mlađih seniora nastupao je i ove sezone u C1 ligi. Utakmice isključivo namijenjene za dodatan razvoj mladih igrača upravo je tome i poslužio. Kroz utakmice sa nešto snažnijim igračima dobiveno je dodatno iskustvo koje se već može prepoznati u igri pojedinih igrača, a sa tendencijom igranja C1 lige u istom formatu nastavit će se i u narednim sezonama.

Seniori KK Podsused svojim igrama u protekloj sezoni osigurali su treće mjesto u B1 ligi. Od drugog mjesta dijelila ih je samo nekoliko poena koš razlike. Pod vodstvom mladog trenera Ivana Vukoje okupila se kombinacija mladosti i iskustva koja je funkcionirala izuzetno dobro, čemu ide u prilog i ostvareni rezultat. Probleme sa ozljedama nećemo ni nabrajati, no uz neznatno malo više sreće Žirafama bi se osmjehnulo i prvo mjesto. U protekloj sezoni, iako je bilo nekoliko pojedinaca sa nešto boljim brojkama, prije svega valja istaknuti timski duh i odličnu atmosferu među igračima, kako na terenu tako i izvan njega. Treće mjesto osiguralo je seniorima nastup u A2 ligi su sezoni 17/18, a uz pokoje pojačanje i pokojega mlađeg igrača nadamo se dobroj igri i dodatnom napretku kluba na zagrebačkoj sceni.