Seniori savladali lidera

Košarkaši Podsuseda su u sklopu sedmog kola gostovali kod dosad jedine ne poražene ekipe KK Universa i u dramatičnoj završnici uspjeli skinuti skalp liderima lige.

Gotovo cijelo prvo poluvrijeme proteklo je u rezultatskom egalu. Iako je bilo povremenih bljeskova , ni jedna ekipa nije uspjela napraviti iskorak i odlijepiti se na značajniju prednost.

Međutim , nakon "velikog odmora" domaćin uspijeva dalekometnom paljbom (5 trica) pobjeći na prvu značajniju prednost (52:41).

Gosti koncentriranom igrom u oba smjera polako smanjuju rezultatski minus, a u samoj završnici uspijevaju i u potpunosti uhvatiti priključak (64:64).

Na kraju prava drama. Prvo kapetan Harapin ubacuje izuzetno zahtjevan koš iz igre (71:73) , a samo nekoliko trenutak poslije domaći kapetan Cindrić pogađa tricu za vodstvo KK Universa (74:73).

U posljednjem gostujućem napadu, jedan od junaka utakmice Župan , iznuđuje prekršaja za dva slobodna bacanja , koja pogađa u u stilu pravog rutinera.

Domaćinu ostaje 5 sekundi da pokuša uzvratiti istom mjerom i nastaviti svoj pobjednički niz. Međutim , nakon dobro izrađenog napada , domaći igrač ostaje nečuvan u srcu reketa. Dok je lopta "putovala" do njega , od nikud se pojavio Planinić i presjekao dodavanje. Time je počelo veliko slavlje Žirafa na centru igrališta!