Seniori završili polusezonu sa nastavkom pobjedničkog niza

Seniori KK Podsuseda su u sklopu osmog kola Druge lige regije Centar ugostili košarkaše Maksimira te rezultatom 75:56 ostvarili i petu pobjedu u nizu.

Iako krajnji rezultat pokazuje uvjerljivu pobjedu domaćih košarkaša , bila je to sve osim lagane pobjede. Žirafe su se morale dobro oznojiti kako bi zaostatak na poluvremenu (36:42) sustigli i na kraju upisali pobjedu.

Već nekoliko utakmica ponavlja se loša igra u prvom poluvremenu. Najviše propusta bilo je u obrambenom segmentu, a raspucani gosti koristili su svaku priliku da dalekometnim ubačajima ostvare prednost.

Međutim , u nastavku kao da je na teren istrčala neka druga momčad Žirafa iz Podsuseda.

Gostima su dopustili tek 3 poena u cijeloj trećoj četvrtini , dok su u napadu neumoljivo zatrpavali koš gostujuće ekipe.

Rezultat je iz minute u minute bio sve veću u korist domaćina , da bi na kraju potpuno zasluženo došli do nova dva boda.

Najbolji igrač utakmice bio je Levanić-Kutni ubacivši 19 poena. Uz njega , dvoznamenkasti su još bili Župan s 14 te Jesenko i Perović sa 12 postignutih koševa.

U posljednjom kolu Žirafe su oslabljene neigranjem oba centra (Ćosić i Perović) otišle u goste mladoj i izrazito nezgodnoj ekipi KK Mladost.

Moglo bi se reći da je ovo ujedno bila najteža utakmica polusezone, jer su se Žirafe mučile od prve do posljednje minute sa mladom i razigranom mladosti iz KK Mladost.

Od -19 do konačnih +2 na terenu se dešavala prava strateška borba za svaki napad, za svaku i najmanju mogućnost stvaranja prednosti.

Isto tako mora se istaći kako je ovo bila jedna od najlošijih predstava šta se ljepote igre tiče, no onaj dio koji se odnosi na borbenost, želju za pobjedom i požrtvovnost to je bila junačka bitka bez predaje u kojoj Žirafe niti u jednom trenutku nisu posustale i prestale vjerovati u sebe iako su gubile sve do posljednjih trenutaka utakmice.

Iako je bilo pojedinaca koji su "potegnuli" u pojedinim momentima utakmice(ističemo Jesenka koji je pogodio dvije vezane trice u posljednjim minutama susreta) ekipa je ta koja je odnijela ovu pobjedu.

I sada nakon kraćega odmora, Žirafe nastavljaju sa napornim treninzima i sa velikom željom da iz utakmice u utakmicu budu sve bolje pa kuda god ih to odvelo.