Seniorima derbi protiv Zrinjevca!

Proteklog vikenda, u sklopu dvanaestog kola Druge lige regije Centar, seniori su gostovali kod KK Zrinjevac. Ulog je bio veliki – borba za sami vrh tablice te dolazak samo na korak zaostatka iza prvoplasiranog KK Univers.  Kako je upravo zadnji poraz Žirafama nanio Zrinjevac u prvom dijelu sezone te već spomenuta borba za vrh tablice, motivacije u redovima Podsuseda nije nedostajalo, a pobjeda je bila jedina opcija.

Podsused snažno otvara utakmicu i ne dopušta da agresivnost i prgavost protivnika preuzmu kontrolu nad utkamicom. Štoviše, možemo reći da im se to „obilo o glavu“. Žirafe stvaraju prednost od 7 poena u prvoj četvrtini, a u drugoj ih samo održavaju te se tako na „veliki predah“ odlazi s rezultatom 30:37.

U prvih nekoliko minuta trećeg perioda Zrinjevac dolazi do minimalnog zaostatka. Nakon taktičkog „time – outa“, Žirafe se energizirane vraćaju u utakmicu i povećavaju prednost  koja je na kraju treće četvrtine iznosila 11 poena. U zadnjem periodu Zrinjevac očajnički pokušava uhvatiti priključak, ali na svaki njihov potez Podsused je imao odgovor. Tako utakmica završava velikom pobjedom Žirafa rezultatom 64:74.

Najefikasniji u redovima Podsuseda bili su Dugandžić (21p), Župan (15p), Perović (12p) i Harapin (10p). Ovom je pobjedom i zbog odgode utakmice Fortuna – Univers (tehnički problemi), Podsused zasjeo, barem privremeno, na prvo mjesto tablice.

KK ZRINJEVAC – KK PODSUSED 64:74 (12:19; 18:18; 16:20; 18:17)
KK PODSUSED
Franko Dugandžić 21, Luka Župan 15, Maroje Perović 12, Damir Harapin 10, Bruno Jesenko 6, Matej Levanić – Kutni 4, Lovro Kušec 4, Josip Baljkas 2, Karlo Filipović 0, Leonardo Mazić 0, Hrvoje Planinić 0, Pavle Pavičić 0.