O klubu

                    Košarkaški klub “Podsused – Zagreb” osnovan je 1977. godine pod nazivom tadašnjeg sportskog društva “Sloboda” čija je bio članica.

Tadašnji igrači – osnivači :

Krog Marijan, Novaković Željko, Stanišak Mladen, Maravić Tomislav, Matić Ante, Ljubišić Dubravko, Botički Zlatan, Orešić Božidar, Gudlek Darko, Šimunović Željo, Palčić Čedomir, Bazmenjak Igor, Mikić Damir  i Katić Zoran, kao prijatelji i škvadra, hakl iza osnovne škole pretvorili su u registrirani klub i pravi sportski kolektiv.

Od te davne 1977. godine, tih 44 godine, uz zanemariva financijska sredstava, nesebičan dobrovoljni rad entuzijasta i zaljubljenika u sport kroz klub je prošlo više od tisuće mladih ( dječaka i djevojčica, mladića i djevojaka ) iz Podsuseda i naselja koja gravitiraju Podsusedu, radeći i natječući se kroz selekcije :

Škola košarke, mlađi kadeti, kadeti, junior, seniori i veterani.

Na čelu Kluba bila su i velika imena sportskog Podsuseda :

Bedić Pavle, Karlović Damir, Rakijaš Nikola, Sili Ivan, Baličević Drinko, Golubić Miljenko…

Početno igralište iza O.Š. zamijenili smo  najljepšim otvorenim sportskim terenom u Gradu i to na tenis placu, gdje tada još nije bilo tenis dvorane.

Taj teren koristimo desetak godina, da bi 1987., u sklopu sportskog društva Podsused izgradili Polivalentnu sportsku dvoranu “Sutinska vrela” – Podsused.

Od tada počinje i jačanje košarke u Podsusedu, tako da smo u  najvećem usponu radili sa svim selekcijama u muškom i ženskom pogonu, okupljajući 130 igrača i igračica kroz 8 selekcija sa 6 trenera. Iz takvog rada niknula su i svima znana košarkaška imena kao što su Koraljka Hlede, Mladen Erjavec, Goran Marić, Vlado Milošević i drugi, no nikada  nismo bezuvjetno težili samo vrhunskim rezultatima, već nam je bila želja uključiti u sport što veći broj mladih, odvući ih s ulice i od poroka, te ih odgojiti s pozitivnim sportskim i ljudskim vrlinama.

Velike teškoće u radu bile su svakako ratne i poratne godine kada smo bez ikakvih financijskih sredstava radili s dvije mlađe selekcije.

Danas u Klubu djeluje škola košarke, predkadeti, kadeti i juniori koji se natječu u organizaciji Gradskog košarkaškog saveza te seniorsku ekipu koja se učvrstila u gornjem dijelu regionalne druge lige Centar. Trenutno okupljamo 80-tak igrača koje vodi pet trenera, a tu je i 20-tak podupirajućih članova Kluba.

Veterani na proslavi 30-te godišnjice Kluba