U13: Dva dana zaredom bolji od Samobora

U prvom od najmanje četiri ovosezonska susreta protiv vršnjaka iz Samobora, naši igrači došli su do pobjede 46:40. U korektno odigranom prvom poluvremenu uspjeli smo ostvariti čak dvije dobre stvari – vodstvo od 10 razlike i opterećivanje protivnička dva ponajbolja igrača (br. 8 i br. 23) prekršajima. U drugo poluvrijeme izlazimo puno manje koncentrirano i Samobor radi seriju 5:0. Ipak se budimo, uspijevamo odigrati solidnu obranu, povezati par dobrih poteza u napadu i vraćamo prednost na 9 poena do kraja četvrtine. Čak smo na isteku vremena imali “zicer” u kontri za 11 razlike, ali je lopta iscurila. U zadnjoj četvrtini totalni raspad sistema kod naše ekipe. Vjerojatno ohrabreni činjenicom da su dva najbolja igrača Samobora morala izaći zbog petog prekršaja prestajemo igrati ozbiljnu košarku i serijom vlastitih gluposti dozvoljavamo izjednačenje na dvije minute do kraja. Ipak, sjajnim košem kapetana Mustača vraćamo vodstvo, uspijevamo konačno nešto obraniti i pobjeđujemo konačnim rezultatom 46:40. Svakako je iz ove utakmice teško iščitati pravi odnos snaga ove dvije ekipe, jer je Samobor, pogotovo u prvom poluvremenu, djelovao dosta nonšalantno, a u drugom poluvremenu je dobar dio vremena igrao bez najboljih igrača zbog opterećenosti prekršajima. Kuriozitet je da je Samobor u svakoj četvrtini iskoristio bonus, što govori da se radi o vrlo agresivnom protivniku protiv kojeg će u sljedećim susretima trebati sačuvati mirnoću i disciplinu. Valja istaknuti da je prvi strijelac bio Golub inače igrač U12 ekipe sa 20 poena od kojih je 19 zabio u prvom poluvremenu.

KK SAMOBOR – KK PODSUSED 40:46 (11:14, 9:16, 7:6, 13:10)
KK PODSUSED: Golub 20, Mustač 9, Elkasević 7, Pavić 3, Damjanović 2, Oršulić 2, Urukalović 2, Antonović 1, Greganović, Burazer, Mrinjek, Peroš.


Odmah idući dan igrali smo ponovo protiv Samobora, no ovaj puta u U13 II. ligi. Bila je to još jedna tvrda utakmica u kojoj protivnik sa gustom obranom ne dozvoljava lagane dolaske do koša. Na poluvrijeme odlazimo sa rezultatom 19:24 za goste. Već poznato za našu ekipu, barem u ovom prvom dijelu natjecanja, krećemo sa igrom tek kad smo u zaostatku. U trećoj četvrtini se dižemo i preuzimamo vodstvo te smo se do kraja utakmice morali borit da bi ga zadržali i uzeli drugu pobjedu u dva dana protiv Samobora. Strijelce je predvodio Pavić sa 16 poena.

KK PODSUSED – KK SAMOBOR 50:43 (14:12, 5:12, 15:7, 16:12)
KK PODSUSED: Leon Pavić 16, Ivan Oršulić 8, Gabrijel Golub 8, Elvin Elkasević 6, Martin Mustač 6, Noa Damjanović 2, Lovro Pavlešić 2, Leon Solenički 2, Noa Greganović 0, Josip Buinac 0, David Peroš 0, Jakov Urukalović 0.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)