Tri dana koja su stavila Podsused na kartu Hrvatske!

Naša U12 ekipa nastupila je ovog produženog vikenda na Otvorenom prvenstvu Hrvatske i ispisala nove stranice za anale KK Podsused. Sjajnim nastupom, s pet pobjeda i tek jednim porazom, osvojeno je peto mjesto!

Sve je počelo u četvrtak, 22.6., natjecanjem po skupinama. Ždrijeb nam je dodijelio naše stare sportske suparnike (ali i drage sportske prijatelje) Hermes Analiticu, zatim riječki RI Basket i Alkar iz Sinja. Već prvi dan smo, pobjedama protiv Hermesa 48:31 i, u napetoj utakmici protiv RI Basketa 42:38, osigurali prolazak dalje. Kasnije tog dana smo saznali da smo, pošto je RI Basket pobijedio Alkara, osigurali i prvo mjesto u skupini!

U petak je, dakle, trebalo odigrati još posljednju utakmicu u skupini, koja nije odlučivala ni o čemu. Sportski duh nalaže da se prema svakom protivniku pokaže poštovanje maksimalnim pristupom, što su naši dječaci i učinili i upisali novu pobjedu, rezultatom 46:16. Slijedila je osmina finala i veliki protivnik – KK Split!

U utakmicu ulazimo čvrsto i odlučno, ali nakon prve četvrtine gubimo 2 razlike. U drugoj četvrtini situacija se okreće i na veliki odmor odlazimo s vodstvom 22:20. U drugom poluvremenu igra se još čvršće s obje strane, rezultat je pod našom kontrolom do zadnje dvije minut, kad od vodstva 28:26 dopuštamo Splitu seriju 6:0. Ipak, nakon minute odmora pozvane od strane našeg trenera 9 sekundi prije kraja četvrtine, Golub zabija šut s poludistance sa zvukom sirene i na ulasku u zadnju četvrtinu imamo minimalan zaostatak 31:32. Zadnja četvrtina je bila show, sa svim pozitivnim i negativnim konotacijama koju ta riječ nosi. Preuzimamo vodstvo, ali se onda događa greška na zapisničkom stolu gdje nam koš nije upisan. Splićani tricom odlaze na 4 razlike. Nakon stanke i konzultacija, upisuje nam se ranije nepriznati koš i utakmica se nastavlja. Uspijevamo izjednačiti, zatim i povesti na dvije minute do kraja. Vodstvo nismo ispustili do kraja utakmice i dolazimo do pobjede 44:42 i prolaska u četvrtfinale! Posebne pohvale u ovoj utakmici idu treneru Kralju koji je uspio primiriti ekipu bez obzira na događanja na tribinama, terenu i zapisničkom stolu.

U četvrtfinalu smo igrali protiv starih znanaca i aktualnih prvaka Zagreba, Cedevite Junior. Iako konačni rezultat to neće sugerirati, odigrali smo možda i najizjednačeniju utakmicu s ovim protivnikom ove sezone. Da je na kraju treće četvrtine, kod rezultata 36:30 za Cedevitu, ušao šut za tricu s istekom vremena (a bilo je blizu), tko zna kako bi se odigravala posljednja četvrtina. Ovako, nismo izdržali ritam ipak kvalitetnijeg protivnika i upisali smo prvi poraz na prvenstvu. Nažalost, s njime smo ispali iz borbe za medalje, ali natjecanje za nas još nije bilo gotovo. Trebalo je odigrati utakmicu za peto mjesto i probati završiti prvenstvo s pobjedom.

Utakmica protiv Dubrovnika krenula je malo nervozno, nakon rezultata 9:9 malo padamo i gubimo 16:12 na kraju iste. U drugoj četvrtini uzvraćamo istom mjerom i na poluvremenu je rezultat izjednačen. U trećoj četvrtini je glavnina naših udarnih snaga na terenu, Dubrovčani to ne mogu pratiti i prelazimo u vodstvo 35:26. Do kraja utakmice sigurno kontroliramo utakmicu i dolazimo do konačne pobjede 43:30. Peto mjesto u Hrvatskoj!

Čestitke trenerima Jesenku, Vukoji i Kralju na sjajnom vođenju ekipe kroz cijelu sezonu. A dječaci koju su se upisali u povijest podsusedskog sporta su: Luka Mrinjek, Noa Greganović, Gabrijel Golub, Lovro Pavlešić, Jakov Urukalović, Vito Kunić, Ivan Vugrinec, Bruno Katić, Dan Levak, Jakov Paić Karega. Bravo dječaci!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)