Pobjeda seniora i druge kadetske ekipe, porazi ostalih selekcija

Ovaj vikend na terene je izašlo čak šest naših selekcija – kadeti 1 i juniori su igrali kvalifikacije, kadeti 2 su započeli nastupe u IV. ligi, pretkadeti i selekcija U13 su nastupili u županijskoj ligi, a seniori su odigrali 4. kolo Druge lige regije Centar.

Prvi su na teren, još u subotu, izašli naši kadeti 1. U kvalifikacijama za 2. kadetsku ligu izgubili smo od Siska 63:66. Potpisniku ovih redaka niti danas, dva dana nakon odigrane utakmice, nije jasno kako smo uspjeli izgubiti ovu utakmicu. Svaka čast našim protivnicima na trudu i borbi, ali ove subote naši kadeti pobijedili su sami sebe. Sredinom druge četvrtine vodili smo 33:17 i onda stali; koliko je dugo to stajanje bilo govori rezultat 44:44 na kraju treće četvrtine, što znači da smo zabili samo 11 poena u petnaestak minuta igre!!! Gosti su u drugom poluvremenu stalno bili u vodstvu, mi dolazimo na dva razlike i posjed lopte dvadesetak sekundi do kraja utakmice i onda neobjašnjivo bezglavo jurimo u kontru umjesto da odigramo kontrolirani napad do kraja. Rezultat: izgubljena lopta i poraz. Sad se moramo probati izvaditi protiv Samobora, što nikako nije idealan scenarij.

Kadeti 2 su, s druge strane, ostvarili pobjedu protiv Mladosti. Ova utakmica nam nije bila u planu jer je najava početka lige došla u zadnji čas. Ekipa je odigrala jako dobru utakmicu i pobijedila Mladost u gostima. Od standardnih smo dobili što smo očekivali, ali iznenađenje su bili Josip Jakuš i Borna Vujanović koji su svojom energijom i napadačkim rješenjima dali dodatni impuls da se lagano provede utakmica kraju. Nastupili su: Oršulić, Grgec 5, Andrić 4, Hrastinski 16, Hakenberg 8, Blašković 11, Lukač 2, Prskalo, Vujanović 10, Jakuš 12, Gašpar.

Prva ekipa pretkadeta odigrala je utakmicu trećeg kola županijske lige protiv Samobora, ekipe koja ove godine igra prvu pretkadetsku ligu. Nakon jako lošeg ulaska u utakmicu, gdje je bio evidentan strah kod naših igrača, u drugom poluvremenu ipak uspijevamo posložiti konce naše igre i pokazati da možemo igrati i protiv tako jake i iskusne ekipe. Poraz od 52:92 je rezultatski bolan, ali realno i očekivan. Za utjehu i poticaj za daljnji rad nam treba biti činjenica da smo drugo poluvrijeme držali dobrim dijelom u egalu i uspjeli dobiti treću četvrtinu, što pokazuje da možemo puno toga kad smo koncentrirani i hrabri.

Poslije njih su na teren izašli seniori koji su uvjerljivo svladali Rudeš Bulldogs rezultatom 81:60. Nastupili su: Kristijan Validžić 30, Roko Ivanković 14, Tadej Buljan 9, Marko Šolaja 9, Matija Stegić 6, Patrik Lovrić 6, Franko Gluhović 5, Filip Pavo Barić 2, Mak Vuković 0, Luka Meštrović 0.

Selekcija U13, bez igrača koji nastupaju za pretkadete, odigrala je utakmicu 1. kola županijske lige. U gostima kod Dugog Sela doživjeli smo poraz rezultatom 24:51.

Nastupe naših ekipa ovog vikenda zaključili su juniori protiv ekipe Šanca iz Karlovca. Ovu zadnju utakmicu kvalifikacija smo odigrali 35 minuta odlično, i onda se jednostavno predali. Osovina Oršulić, Magdić i Jagatić je trebala još jednog raspoloženog igrača da se proba iznenaditi u Karlovcu. Preveliki broj neforsiranih pogrešaka nam je otežao možda i put do pobjede. Sve u svemu možemo biti zadovoljni sa svim utakmicama osim sa Goricom koja nas je fizički pregazila, ali utakmice sa Zapadom i Karlovcem su pokazale da se možemo nositi sa jačim ekipama. Nastupili su: Magdić 13, Jagatić 14, Vidović 2,Odak 9, Šimunić, Brkić 2, Oršulić 22, Kršnjavi 6, Džajkić 1, Andrijević, Mora Asić 4, Zeljko.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)