Selekcija U13 uspješno započela, a kadeti uspješno završili kvalifikacije

Selekcija U13 je uspješno započela kvalifikacije za prvu ligu. U Dubravi je svladan istoimeni domaćin rezultatom 80:29. Nakon nervozne prve četvrtine, u kojoj imamo promašenih devet slobodnih bacanja i barem toliko zicera, već u drugoj stvari sjedaju na svoje mjesto te se na poluvrijeme odlazi s razlikom +18 u našu korist. Treću četvrtinu igramo furiozno i dobivamo ju rezultatom 26:2 čime je utakmica bila riješena. Ovim rezultatom smo vrlo blizu osvajanja prvog mjesta, obzirom da je Dubrava svladala Hermes. Nastupili su: Pavlešić 13, Greganović 15, Golub 11, Urukalović 14, Levak 2, Paić – Karega 6, Mrinjek 17, Stanković 2, Kunić, Stanciu, Katić.

Puno teži posao imala je kadetska selekcija. Obzirom da nismo ulazak u drugu ligu izborili protiv ekipe Siska u prošlom kolu, bili smo se prisiljeni čupati na, po nas uvijek nezgodnom, Samoboru. Ulazimo dobro u utakmicu, nošeni sjajnom šuterskom dionicom Hrastinskog, vodimo na kraju prve četvrtine. U drugoj padamo, događaju se velike greške i ostajemo u rezultatskom egalu najviše zahvaljujući kapetanu Urukaloviću, koji zabija ili asistira za 8 od naših posljednjih 10 poena. Treća četvrtina prolazi u nekakvom egalu, obranu Samobora oko reketa efektno probija Džajkić, a u četvrtu konačno ulazimo snažno i raspoloženo od strane svih igrača na parketu i dolazimo do vodstva od 9 razlike u 34. minuti. Samobor se ne predaje i dolazi na -3 na dvije i pol minute do kraja utakmice. Tada neke teške poene zabijaju Đurđević i Jagatić, Hrastnik iz Samobora dobiva tehničku nakon prigovora sucima i tu je samoborskim nadanjima bio kraj. Konačan rezultat 77:71. Čestitke svim igračima i trenerima, pokazali smo da možemo dobiti i ‘win or go home’ utakmicu. Nadamo se da smo sada razbili svu nervozu i da ćemo u nastavku sezone pokazati da ova ekipa može ostvariti vrhunske rezultate.

Pretkadeti su odigrali treće kolo županijske lige i doživjeli poraz u gostima kod Fortune. Nakon odličnog otvaranja utakmice, dolazi do pada koji je djelomično rezultat pada koncentracije, a djelomično nesrazmjerom u fizikalijama. Kao ilustraciju navodimo da je igrač Fortune u kontri zakucao (!) s obje ruke! Jednostavno je ovog puta pobijedila lošija, ali fizički puno moćnija ekipa, kojoj je na ruku išlo i katastrofalno suđenje. Ne smatramo da je bilo ikakve namjere u usmjeravanje rezultata od strane sudačkog para, ali je činjenica da se puno više griješilo na našu štetu. Opet, dok je Fortuni cijela petorka izlazno godište, mi smo tokom cijele utakmice u petorki imali barem dva igrača U13 selekcije, što je ogroman zalog za budućnost.

Počela je i U12 sezona. Naši igrači izgubili su u prvom kolu od Međimurja 26:20. Nastupili su: Levak 4, Katić 4, Ruklić 6, Šaško, Jagodić, Škof, Prskalo, Bengez 4, Vidović 2, Vugrinec, Soldan.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)