PPP – pobjede pred pauzu!

Iako je naslov malo zafrkantski, u potpunosti je točan. Ovog vikenda su odigrane zadnje službene utakmice prije pauze u sezoni, a sve naše ekipe došle su do vrijednih pobjeda.

Gotovo simultano, sa svega dvadesetak minuta razlike, na teren su izašli pretkadeti u borbi za broncu u županijskoj ligi i selekcija U13 u dvoboju 4. kola protiv Cedevite Junior. Pretkadeti su, iako sa samo 7 igrača, obzirom da su igrači 2011. godišta nastupali za selekciju U13, sjajno ušli u utakmicu. Već nakon prve četvrtine vodimo 19:11, na poluvremenu je razlika 18 poena u našu korist. Treća četvrtina pripada protivnicima, razlika se smanjuje na 13 poena, ali onda novi nalet naših dječaka u posljednjoj četvrtini i uvjerljiva pobjeda 60:38. Kapetan Ivan Oršulić preuzeo je, nadamo se, tek prvi od mnogih trofeja! Čestitamo!

Puno napetija utakmica odigrana je u Vrelima, gdje su naše Žirafice odmjerile snage protiv vrlo jake Cedevite Junior. Iako su gosti igrali bez ozlijeđenog Gašparca, to je i dalje vrlo jaka ekipa, pokrivena na svim pozicijama i time je ova pobjeda još vrjednija. U susret ulazimo koncentrirano, ne srljamo, namećemo protivniku naš ritam i nakon prve četvrtine vodimo 29:22. Nastavljamo snažno u drugoj četvrtini i odlazimo na 10 razlike (35:25), ali onda malo fizički padamo, neke lopte doslovno ispadaju iz obruča, što protivnici koriste i na poluvremenu vode 43:42. U trećoj četvrtini se igra vrlo čvrsto, s vrlo malo koševa; Cedevita se tu bolje snalazi i na ulazu u zadnju četvrtinu vodi s dva poena razlike. Međutim, naši momci se ne predaju, nakon pauze između četvrtina opet se vraćaju i sedam minuta prije kraja utakmice vodimo 61:57. A onda je netko ugasio svjetlo – u minutu i pol protivnici nam rade seriju 10:0 i prelaze u vodstvo 6 razlike. Nakon toga igra se koš za koš, ali protivnici uspijevaju održati prednost nošeni odličnom igrom Ćoškovića i Bodrožića. Razlika se održava do zadnje dvije minute kad se ukazuje kapetan domaće ekipe – trica za minus jedan, asistencija u kontru Golubu za plus jedan na 1:15 sekundi do kraja. Suparnički trener zove minutu odmora, a naši treneri traže samo jedno – najbolju obranu ikada. Uspijevamo obraniti dva protivnička naleta, nakon toga oni ubrzano rade prekršaje kako bi nas poslali na crtu slobodnih bacanja. Poslije tri brza prekršaja ulaze u bonus, a na liniju opet staje kapetan Urukalović; zabija prvo bacanje, promašuje drugo, ali protivnicima ostaje samo sedam sekundi tokom kojih ne uspijevaju doći do koša. Čestitke Cedevitinim igračima, treneru i navijačima na sportskom ponašanju i odličnoj igri, bila je to stvarno prava sportska fešta koja je ovoga puta otišla na našu stranu. Nastupili su: Noa Greganović 19, Luka Mrinjek 17, Jakov Urukalović 16, Gabrijel Golub 14, Lovro Pavlešić 7, Ivan Đugum 0, Dan Levak 0, Karlo Stanković 0, Jakov Paić Karega 0, Bruno Katić 0, Lukas Stanciu 0.

Seniori su odigrali utakmicu u Krapini protiv istoimenog domaćina. Vrlo dobrim prvim poluvremenom odlazimo na dvoznamenkastu razliku, Krapina prijeti u trećoj četvrtini ali u zadnjoj vraćamo utakmicu na našu stranu i dolazimo do vrijedne pobjede 75:64, kojom zadržavamo polovični učinak i mjesto u gornjem dijelu drugoligaške ljestvice. Nastupili su: Roko Ivanković 23, Patrik Lovrić 17, Kristijan Validžić 13, Filip Pavo Barić 6, Borna Oršulić 6, Marko Šolaja 6, Tadej Buljan 3, Franko Gluhović 1, Luka Meštrović 0, Petar Magdić 0, Mak Vuković 0.

Lijepu nedjelju zaključili su kadeti. Prvo je druga ekipa u 7. kolu IV. lige vrlo sigurno došla do pete pobjede, svladavši Glinu70:47. Nastupili su: Marko Grgec 15, Noa Hrastinski 14, Lovro Mrinjek 8, Viktor Ivan Oršulić 8, Ivan Kalac 7, Grgur Blašković 7, Robert Novak 6, Josip Kostanić 4, Borna Vujnović 1, Filip Vidović 0.

Nešto teži posao imala je prva ekipa, kojoj je u goste došao neugodni Zapad. Ekipa je to koju vodi prekaljeni stari lisac Livajić i koja vrlo lukavo skriva svoje slabosti, a napada protivnikove. Iako je od početka postojao dojam da smo jača ekipa, svaki put kad bismo se odvojili, protivnici bi se vraćali, što zbog vlastitih dobrih poteza, što zbog naših loših. Ipak, na kraju se ova utakmica svela na to da smo imali više dobrih od loših trenutaka, šut za tricu nas je služio u ključnim trenucima i pobjeđujemo 74:65. Nastupili su: Sven Đurđević 24, Fran Jagatić 18, Šimun Džajkić 15, Noa Hrastinski 13, Zvonimir Urukalović 4, Borna Vujnović 0, Marko Grgec 0, Grgur Blašković 0, Lovro Mrinjek 0, Vito Čižmak 0 (opaska autora – ovo su poeni sa službene stranice KSZ i, nažalost, tu se često potkradaju greške – primjerice, Čižmak je zabio dva poena jučer ali u zapisniku to nije njemu pripisano; ali to igračima ionako nebi trebalo biti važno, košarka je momčadska igra i sve dok ekipa igra dobro, ništa drugo nebi trebalo biti važno).

Zahvaljujemo našim igračima i trenerima što su nas sjajnim nastupima uveli u blagdansko raspoloženje čak tjedan dana prije Božića!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)