Seniori do druge uzastopne pobjede

Ovog vikenda igrane su utakmice svih dobnih kategorija osim U12 kategorije.

Selekcija U13 igrala je derbi prve lige. U dvoboju dvije neporažene ekipe bolji je bio Novi Zagreb, koji je slavio s uvjerljivih 87:49. Odigrali smo dobro prvih par obrana, poveli 2:0, a onda smo nestali s terena. Unatoč nedvojbenoj košarkaškoj nadarenosti i fizičkoj nadmoći najboljeg suparničkog igrača, Nikše Zlopaše, dojam je da smo odigrali preplašeno i u obrani i u napadu. U obrani nismo gradili skok, a u trenucima kad smo udvajali Zlopašu, nismo pazili na reket što je rezultiralo laganim koševima njegovih suigrača nakon njegovih asistencija. U napadu nismo išli dovoljno hrabro i agresivno, a nažalost i neke lopte su doslovno ispale iz koša, što je dodatno oslabilo već oslabljeno samopouzdanje. Atmosfera je bila prava navijačka, što je isto možda malo skratilo ruku, Novi Zagreb vjerojatno i jest trenutno bolja ekipa od nas, ali činjenica je da smo mi odigrali debelo ispod svoje razine. Šteta, ovo je utakmica koju smo mogli odigrati najopuštenije dosad, shvaćajući je kao nagradu za sve dobro napravljeno ove sezone. Nažalost, ispalo je drugačije. Čestitke protivnicima, a jedina ozbiljnija primjedba (s čime će se sigurno složiti obje strane i navijači oba kluba) ide na delegaciju sudaca; razumijemo da je nedostatak sudaca i da se mladi suci moraju kaliti, ali ovakvu utakmicu moraju suditi iskusni suci s jasnim sudačkim kriterijem. Derbi je uvijek derbi, radilo se o Premijer ligi ili klincima, i trebaju ih suditi suci dorasli takvom zadatku. Dječaci, glave gore, vjerujemo da ste nešto naučili iz ovog visokog poraza i da će u sljedećim utakmicama biti bolje! Nastupili su: Luka Mrinjek 18, Noa Greganović 12, Gabrijel Golub 9, Lovro Pavlešić 9, Jakov Urukalović 1, Lukas Stanciu 0, Jakov Paić Karega 0, Bruno Katić 0, Dan Levak 0, Toma Mažić 0.

Prva momčad pretkadeta imala je dvostruki program. U subotu je igrana odgođena utakmica prvog kola protiv Fortune, a u nedjelju utakmica drugog kola protiv Sesveta, obje utakmice u gostima. Protiv Fortune smo vidjeli dva lica naše ekipe – prvo je bilo ono preplašeno fizičkom pojavnošću protivnika, kao u susretu istih ekipa u županijskoj ligi. Nasreću, ono drugo, ratničko lice je vrlo brzo preuzelo i, nakon što smo prvu četvrtinu izgubili 25:10, drugu dobivamo rezultatom 27:11 i na poluvrijeme odlazimo s prednošću od jednog poena. U nastavku se igra obostrano čvrsta utakmica u kojoj održavamo prednost od četiri-pet poena do pred sam kraj utakmice. Nažalost, pred sam kraj utakmice, kod izjednačenog rezultata ne uspijevamo zadržati loptu nakon već iskontroliranog obrambenog skoka, primamo koš na nepostavljenu obranu i do kraja se ne uspijevamo rezultatski vratiti. Nastupili su: Robert Novak 18, Luka Mrinjek 12, Lovro Pavlešić 9, Tadej Mažić 7, Martin Mustač 5, Gabrijel Golub 4, Jakov Urukalović 4, Josip Kostanić 4, Ivan Oršulić 2, Petar Hrestak 0, Noa Greganović 0.

U nedjeljnom susretu protiv Sesveta od početka smo izašli čvrsto i bez straha. Iako smo radili neke greške, hrabrim pristupom smo sve nadoknadili i došli do prve pobjede u trećoj pretkadetskoj ligi. Obzirom da smo vrlo mlada ekipa (čak petorica naših igrača su 2011. godište), fizičke prednosti protivnika možemo nadoknaditi jedino voljom, hrabrošću i disciplinom, a to smo u ovoj utakmici i uspjeli i došli do pobjede 58:54. Nastupili su: Robert Novak 14, Ivan Oršulić 9, Noa Greganović 9, Martin Mustač 8, Luka Mrinjek 7, Lovro Pavlešić 7, Gabrijel Golub 2, Blaž Čusak 2, Josip Kostanić 0, Petar Hrestak 0, Jakov Urukalović 0.

Kadetske ekipe su odigrale s polovičnom uspjehom, prva ekipa je poražena u Gorici 83:60, a druga ekipa je kod kuće svladala drugu ekipu Maksimira 100:38. U Gorici smo odlično krenuli u utakmicu, dobili prvu četvrtinu 23:12, držali razliku od sedam-osam poena do sredine druge četvrtine, a onda protivnici koriste par naših grešaka i hvataju priključak. Na poluvrijeme odlazimo s prednosti od jednog poena i ništa nije upućivalo na katastrofu koja je uslijedila u nastavku. Do sredine treće četvrtine trojica naših startera ulazi u probleme s prekršajima i moraju sjesti na klupu. Ono što je zabrinjavajuće u cijeloj priči je činjenica da je većina ovih prekršaja napravljena na protivničkoj polovici, dakle bez ozbiljnog razloga i ne kao odgovor na agresivan napad protivnika. Gorica koristi tu činjenicu i odlazi na dvoznamenkastu prednost koju ne ispušta do kraja. Nastupili su: Zvonimir Urukalović 18, Fran Jagatić 17, Šimun Džajkić 8, Matej Šćuric 6, Grgur Blašković 5, Noa Hrastinski 4, Jan Hakenberg 2, Josip Jakuš 0, Lovro Mrinjek 0, Marko Grgec 0.

Za Podsused II protiv Maksimira nastupili su: Jan Hakenberg 25, Vanja Lukač 15, Matej Šćuric 15, Noa Hrastinski 15, Marko Grgec 12, Josip Jakuš 6, Filip Vidović 6, Viktor Ivan Oršulić 4, Filip Prskalo 2, Ivan Kalac 0.

Juniori su doživjeli novi poraz, ovaj put bolja je bila ekipa Hermesa rezultatom 77:72. Iako smo u zadnju četvrtinu ušli s prednošću od tri poena, nismo uspjeli izdržati do kraja, protivnici nas zasipaju kanonadom trica i odlaze na prednost koju smo grickali do pred sam kraj. Međutim, bezveze izgubljena lopta kod tri razlike za protivnike odnosi zadnju šansu za preokretom. Šteta, iako je ova ekipa ove sezone prvenstveno razvojni tim u kojem se radi na razvoju igračkih potencijala, pobjeda je bila blizu. Veseli borbenost i činjenica da smo već drugu utakmicu u nizu odigrali ravnopravno do samog kraja utakmice, što nam daje za pravo da se nadamo da ćemo se možda uskoro veseliti još kojoj pobjedi ove ekipe.  Nastupili su: Borna Oršulić 24, Fran Jagatić 18, Petar Magdić 12, Roko Odak 8, Ivan Kršnjavi 6, Zvonimir Urukalović 2, Lucas Andres Mora Asić 2, Niko Perasović 0, Ivan Brkić 0, Mislav Šimunić 0, Šimun Džajkić 0, Željko Grgo 0.

Seniori su došli do druge uzastopne pobjede i time se učvrstili na četvrtom mjestu ljestvice. U gostima kod Rudeš Bulldogsa bilo je 65:70 za naše dečke. Na ulasku u zadnju četvrtinu imamo prednost 54:45, onda nas protivnici stišću ali uspijevamo izdržati i doći do vrijedne pobjede. Nastupili su: Kristijan Validžić 28, Marko Šolaja 9, Franko Gluhović 8, Roko Ivanković 7, Patrik Lovrić 7, Bruno Srabotnak 5, Luka Meštrović 4, Tadej Buljan 2, Filip Pavo Barić 0, Grgur Damiani 0, Mak Vuković 0.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)