Selekcija U13 pobjedom potvrdila odlazak na poluzavršnicu PH

Naše Žirafice iz U13 selekcije su u posljednjem kolu I. lige za dječake svladale Novi Zagreb rezultatom 94:51 i tako protivnicima nanijele prvi poraz u sezoni. Ipak, moramo naglasiti da su protivnici igrali bez najboljeg igrača lige, Nikše Zlopaše, što je uvelike utjecalo na njihovu igru i nastup. Ova utakmica nije ni o čemu odlučivala, jer su protivnici prije zadnjeg kola osigurali prvo, a naši dječaci treće mjesto pa je nedostajalo malo sportskog motiva, ali ipak veseli pristup i razigranost naše ekipe.

Od početka smo krenuli čvrsto i dobrom obranom te brzim kontranapadima vrlo brzo došli u rezultatsku prednost. Protivnici su pokušavali nešto odraditi individualnim akcijama ali nisu mogli parirati našoj momčadskoj igri. Prednost je rasla iz minute u minutu i do poluvremena vodimo dvadesetak razlike. U treću četvrtinu ulazimo odlučni da zatvorimo utakmicu i umalo udvostručujemo prednost sa poluvremena. Zadnju četvrtinu zasluženo se odmaraju starteri, što su iskoristili igrači s klupe i opet pokazali da nisu ovdje samo radi popunjavanja broja, nego da se radi o vrijednim članovima ekipe koji iz dana u dan napreduju. Konačni rezultat nije realni odnos snaga ovih dviju ekipa, kao što to nije bio ni rezultat prve međusobne utakmice. Vjerujemo da ni naši protivnici ni naši dečki ne bi imali ništa protiv da se ponovno sretnemo na, recimo, finalnom turniru PH pa da odigramo ‘majstoricu’. Jer, naravno, to bi značilo da smo se i jedni i drugi kvalificirali tamo. U svakom slučaju, svim ekipama s kojima smo se susretali u ovogodišnjoj ligi želimo uspješan nastup na Prvenstvu Hrvatske i što bolju prezentaciju zagrebačke košarke.

Junaci koji su ostvarili ovaj veliki uspjeh su (u zagradi njihov učinak s jučerašnje utakmice): Jakov Urukalović (23), Jakov Paić Karega (18), Gabrijel Golub (15), Luka Mrinjek (15), Noa Greganović (11), Jakov Pivac (4), Lovro Pavlešić (2), Niko Skledar (2), Toma Mažić (2), Bruno Katić (2), Lukas Stanciu (0), Ivan Đugum (0). Osim igrača s jučerašnje utakmice, kroz sezonu su za ekipu nastupali i Martin Mitok, Karlo Stanković, Vito Kunić i Dan Levak. Bravo dječaci! Hrabro dalje i sretno u poluzavršnici!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)