Prva pobjeda druge ekipe pretkadeta

U vikendu iza nas na terene je izašlo šest naših ekipa, a da vikend ne završi bez pobjede pobrinula se druga pretkadetska ekipa koja je jedina ostvarila pobjedu. U desetom kolu V. pretkadetske lige naši dečki su u derbiju začelja svladali ekipu Samobora 2022 rezultatom 54:31. Sjajnom prvom četvrtinom, koju su dobili rezultatom 12:0, dječaci su trasirali put prema pobjedi i do kraja utakmice nisu skretali s njega. Nastupili su: Luka Uzelac 19, Marko Đugum 14, Luka Jurić 11, Emanuel Pilinger 5, Javor Jelavić 3, David Peroš 2, Matej Župić 0, Kimi Gotić 0.

Prva ekipa pretkadeta porazom protiv Sesveta (53:57) više ne odlučuje sama o sebi u borbi za prvo mjesto. Da smo pobijedili, bili bismo izjednačeni u pobjedama s prvoplasiranom Fortunom i imali bolji međusobni omjer, a od Sesveta bismo imali pobjedu više. Ovako se, nažalost, mora do kraja lige puno toga poklopiti da bismo ostvarili prvo mjesto. U utakmicu smo ušli dosta nervozno, nedovoljno angažirano u obrani i s manjkom discipline u napadu pa na kraju prve četvrtine gubimo 14:8. U drugoj četvrtini konačno igramo našu igru, radimo veliku seriju i samo mali pad koncentracije je kriv što prednost na poluvremenu nije veća od 3 poena. Nažalost, drugo poluvrijeme se vraćamo na postavke s početka utakmice, vraćamo protivnike u igru našim greškama i ne kontroliramo skok, što Sesvete koriste i dolaze do vrijedne pobjede 53:57. Nastupili su: Robert Novak 20, Luka Mrinjek 9, Tadej Mažić 9, Josip Kostanić 6, Lovro Pavlešić 3, Martin Mustač 3, Vice Oršulić 2, Gabrijel Golub 1, Jakov Urukalović 0, Elvin Elkasević 0, Petar Hrestak 0, Noa Greganović 0.

Juniori su protiv Hermesa odigrali dva različita poluvremena – prvo poluvrijeme je bilo borbeno i, iako smo bili u rezultatskom minusu, dojam je bio dobar. Onda je uslijedio raspad u drugom poluvremenu i gosti zasluženo odnose uvjerljivu pobjedu (60:90). Nije problem izgubiti, u prošlom kolu protiv Medveščaka bio je i veći poraz, ali je bio bolji pristup igri. Međusobnim prepirkama nije mjesto na terenu, tu moramo disati kao jedan, a nesuglasice rješavati na treninzima i u svlačionici. Nastupili su: Borna Oršulić 19, Petar Magdić 15, Mislav Šimunić 10, Šimun Džajkić 8, Roko Odak 4, Noa Hrastinski 2, Lucas Andres Mora Asić 2, Grgo Zeljko 0, Niko Perasović 0, Zvonimir Urukalović 0, David Špehar 0, Bartol Olah 0.

Kadeti su u utakmicu protiv Zapada ušli odlično, očito od strane trenera dobro pripremljeni na igru protivnika. Discipliniranom i strpljivom igrom u napadu te koncentriranom igrom u obrani dolazimo do vodstva 10:2 i, unatoč padu u drugom dijelu četvrtine, do pred sam kraj četvrtine djelujemo dobro i održavamo prednost od četiri-pet poena razlike. Nažalost, onda gubimo strpljenje, brzamo i na kraju te četvrtine i početkom druge protivnici okreću rezultat u svoju korist. Lošim odlukama na terenu dovodimo se u nervozu, počinjemo pričati sa sucima umjesto da pričamo svojom igrom i na poluvremenu gubimo 41:32. Trener je u svlačionici očito puno toga rekao igračima jer se nakon odmora opet vraćamo discipliniranoj igri te se skroz rezultatski približavamo. A onda, u dva navrata kad dolazimo vrlo blizu, prvi put na minus dva, a drugi put na minus četiri, vraćamo se lošim navikama, dobivamo tehničke greške i sami vraćamo protivnike u komfornu zonu. Šteta, kad smo igrali košarku bili smo uvjerljivo bolja ekipa, zato je još veći žal što smo dozvolili protivnicima da nas uvuku u nekakvu haklersku igru i što smo se upuštali u razgovore sa sucima kao da smo na natjecanju u debati, a ne na košarkaškoj utakmici. Nastupili su: Bartol Olah 16, Šimun Džajkić 15, David Špehar 13, Zvonimir Urukalović 12, Noa Hrastinski 9, Marko Grgec 5, Grgur Blašković 0, Jan Hakenberg 0, Josip Jakuš 0.

Druga ekipa kadeta bila je u gostima kod Gline. Vrlo loše prvo poluvrijeme koje smo izgubili 18 razlike trasiralo je put prema porazu. Iako smo dobrim drugim poluvremenom skoro došli u egal, ipak nije bilo snage za potpuni preokret, pogotovo kad se uzme u obzir da smo nastupili samo sa sedmoricom igrača, a jednog izgubili zbog isključujuće pete osobne. Opet, voljni moment iz drugog dijela je bio onakav kakav bi trebao biti stalno. Nastupili su: Jan Hakenberg 20, Grgur Blašković 18, Josip Jakuš 10, Andrija Vidović 8, Ivan Kalac 7, Filip Prskalo 4, Robert Novak 2.

Najmlađe Žirafice poražene su od Medveščaka 54:20 u U12 ligi za poredak. Nastupili su: Davidović, Celinić 2, Bengez, Vidović 6, Levak 4, Pavlica 1, Valičević, Radić, Perović 4, Katić 3.

Sljedećeg vikenda naša selekcija U13 odlazi na turnir poluzavršnice prvenstva Hrvatske u Split – dječacima želimo puno sportskog uspjeha i da uživaju u turniru! Zaslužili su!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)