Porazi svih naših ekipa

Nedjelju 22.10.2023. zasigurno ćemo htjeti što brže zaboraviti. Naime, sve naše ekipe ekipe koje su bile u pogonu, doživjele su uvjerljive poraze.

Seriju su otvorili juniori susretom protiv puno (prvenstveno fizički) jače Gorice i izgubili 95:49. Nismo se mogli nositi s njihovom brzinom i preciznošću. Jedini šuterski raspoloženi igrač bio je Petar Magdić, ujedno i naš najbolji strijelac na ovoj utakmici. Nastupili su: Magdić 19, Brkić 2, Šimunić 6, Odak 3, Džajkić, Mora Asić, Kršnjavi 3, Urukalović 4, Andrijević, Vidović 2, Oršulić 10.

Nakon njih, u istoj ‘domaćoj’ dvorani u Dubravi, na teren su izašli seniori. Priključak držimo samo u prvoj četvrtini, a nakon toga bilo je samo pitanje konačne razlike. Konačan rezultat: 90:64 za Larus. Nastupili su: Kristijan Validžić 29, Roko Ivanković 11, Patrik Lovrić 8, Filip Pavo Barić 6, Marko Šolaja 6, Tadej Buljan 3, Matija Stegić 2, Luka Meštrović 0, Ivan Ćudina 0, Mak Vuković 0, Franko Gluhović 0.

Kadeti su po prvi puta u ovim kvalifikacijama igrali kod kuće i izgleda da im lijepo popunjena ‘Sutinska’ nisu bila vjetar u leđa već više uže oko vrata. Priključak držimo u prvoj četvrtini, na poluvremenu samo minus deset. ‘Samo’, jer smo igrali poprilično nepovezano. Unatoč svemu, dojam je bio da utakmica ovisi o nama, jer osim fantastičnog vanjskog šuta (koji je uglavnom bio iz čistih situacija jer smo obranu igrali kao da je All Star), protivnici nisu izgledali kao nepobjediva ekipa. Međutim, daljnji pad koncentracije i dosta nediscipline u napadu i obrani rezultirao je teškim, ali obzirom na prikazano, zasluženim porazom. Nadamo se da ćemo izboriti drugu ligu i onda u dva nova susreta kroz sezonu pokazati da smo bolja ekipa od jučer prikazanog. Malo opravdanje za našu igra možemo tražiti u činjenici da smo igrali bez prvog strijelca Jagatića, ali smo i bez njega u prvoj četvrtini održavali rezultatski egal; naš pad je započeo popuštanjem discipline i koncentracije i, nažalost, nije stao do kraja utakmice. Konačni rezultat 93:61. Sljedeće subote protiv Siska vjerojatno imamo ‘do or die’ utakmicu. Nadamo se da ćemo biti kompletni i puno, puno bolji nego protiv KaBa-e.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)