Selekcija U13 izborila prvu ligu, seniori i kadeti pobijedili

Izuzetno aktivni vikend, u kojem su naše selekcije igrale sedam utakmica, pokazao se i poprilično uspješnim.

Prvi su na teren, u subotu kod Larusa, izašli kadeti u prvom kolu druge kadetske lige. U iznimno nervoznoj utakmici, gdje su domaćini vršili ogroman pritisak na suce, na poluvremenu gubimo devet razlike. Ipak, dojam naših navijača je bio da sve ovisi isključivo o nama i našem angažmanu, što se na kraju pokazalo točnim. Ozbiljnim ulaskom u drugo poluvrijeme vrlo brzo smanjujemo prednost, a nakon našeg prelaska u vodstvo domaćin više nije uspio ozbiljnije priprijetiti. Tužno je bilo vidjeti neke scene u dječjoj utakmici, čestitke našim igračima i stručnom stožeru koji nisu podlegli toj atmosferi već su sportski odradili cijeli susret. Konačan rezultat 70:58, najbolji igrač Jagatić s 30 poena i s fantastičnom mirnoćom prilikom izvođenja slobodnjaka u trenucima kad se utakmica lomila, ali posebno valja pohvaliti Jakuša koji je pokazao kako se pravim pristupom i ulaskom s klupe može puno toga napraviti.

Nedjeljni maraton otvorile su Žirafice U12 porazom od Larusa 53:6. Nakon što je gotovo cijela prošlogodišnja generacija prešla u stariju selekciju, ova nova ekipa skuplja iskustvo, a tu su porazi sastavni dio. Za utjehu onima koji su možda pod dojmom visokog poraza – i generacija koja je lani ušla u četiri najbolje ekipe u Zagrebu je prije dvije godine, u svom premijernom nastupu u ligi U12, startala porazom 50:7. Stjecanje iskustva je jedino bitno u ovim utakmicama, sve ostalo će doći s vremenom. Koliko je to iskustvo bitno možda najbolje pokazuje sljedeće – ta U12 selekcije iz sezone 2021./22. je s dvije uvjerljive pobjede u kvalifikacijama za ovogodišnju prvu ligu U13 ostvarila ulazak u istu! Protiv Hermesa smo sve manje više riješili već u prvoj četvrtini, koju smo dobili 36:2. Do kraja su svi igrači dobili priliku za malo više minuta i neki su pokazali da se na njih već sad može ozbiljno računati. Veselimo se prvoj ligi, svjesni smo da tu neće biti laganih utakmica, ali vjerujemo da imamo ekipu koja se može ‘pofajtati’ sa svakim!

Nakon uspješnih kvalifikacija, selekcija U13 je odigrala i susret županijske lige. Napominjemo da tu ne igraju nositelji igre, koji u županijskoj ligi nastupaju za pretkadete, već u njoj više minuta, a time i iskustva, dobivaju ostali igrači. Ovi igrači doživjeli su uvjerljiv poraz od Velgora, ali bolji postajemo igrajući protiv boljih. Nakon selekcije U13, slijedio je nastup pretkadeta u županijskoj ligi. Nakon što smo ranije ovog tjedna, u zaostaloj utakmici, svladali Velgor u gostima, jučer nam je u goste došla jača velikogorička ekipa – Gorica. Valjda preplašeni neigranjem našeg najboljeg igrača (Novak) i najvišeg (Elkasević), ulazimo u utakmicu, kako se slikovito trener Kralj izrazio na prvoj minuti odmora, punih gaća. Brdo grešaka, strah od fizički jače ekipe i loša rješenja naših organizatora igre dovode do minusa od preko dvadeset razlike na poluvremenu. Kad smo konačno shvatili da nisu nikakvi vanzemaljci i da se može igrati protiv njih, spuštamo razliku na svega 10 poena. Međutim, u jurnjavi za rezultatom jednostavno smo potrošili previše snage i nismo uspjeli doći bliže i prirediti iznenađenje. Nadamo se da smo iz ovog poluvremena, kao i iz drugog poluvremena protiv Samobora, naučili da ova ekipa može igrati protiv svakoga i da se nikoga ne treba bojati, jer će nam te lekcije biti bitne kad krene natjecanje u ligi KSZ.

Poslastica dana bio je susjedski derbi seniora: Podsused-Fortuna. Loš ulazak u utakmicu, Jurinec nam radi što hoće, u napadu živimo od trice, kad je trica stala, padamo rezultatski i prva četvrtina završava u korist gostiju 26:18. U drugoj četvrtini se budimo, dobivamo ju 28:15 i izgleda kao da smo sve riješili. Ipak, puno tvrđe drugo poluvrijeme nudi neizvjesnost do samog kraja, ali upisujemo novu vrijednu pobjedu za četvrto mjesto na tablici!

Za miran i pobjednički završetak ovog vikenda pobrinuli su se igrači naše druge kadetske ekipe koji su uvjerljivo svladali Rudeš Bulldogse rezultatom 76:37.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)