Mlađe dobne kategorijeMlađi kadeti

Gotova je sezona

Utakmicama posljednjeg kola III. pretkadetske lige još tamo 22.05. i posljednjeg kola V. pretkadetske lige – lige za raspored od sedmog do dvanaestog mjesta koje su odigrane proteklog vikenda, završila je sezona za obje naše pretkadetske ekipe, a kako su one bile zadnje naše ekipe u natjecateljskim akcijama, možemo reći da je time završila i sezona. Igrati ćemo vjerojatno još Otvoreno prvenstvo Hrvatske za dječake, na kojem će nastupiti naša U12 selekcija, ali službeni dio sezone je gotov.

Prva ekipa pretkadeta u pretposljednjem kolu igrala je u gostima kod Zagreba i došla do pobjede 63:51. Ova utakmica je, za razliku od prethodnog susreta ovih dviju ekipa, bila puno neizvjesnija, prvenstveno zato jer su naši protivnici ovoj utakmici pristupili sportski i natjecateljski. Krećemo uraganski, vrlo brzo vodimo 10:0, a onda, nakon što naš trener uvodi svježe igrače da zadržimo ritam i pokušamo otići čim prije na što veću razliku, događa se upravo suprotno. Protivnici nam se vraćaju u egal i nakon prve četvrtine imamo samo jedan poen prednosti. Tako smo nastavili kroz cijelu utakmicu – drugu četvrtinu dobivamo deset razlike da bismo, odmoreni nakon pauze u poluvremenu, treći izgubili istim rezultatom. U zadnjoj četvrtini ipak hvatamo konce igre i ne dozvoljavamo iznenađenje. Konačni rezultat 63:51. Nastupili su: Robert Novak 20, Vice Oršulić 11, Jakov Urukalović 9, Lovro Pavlešić 8, Luka Mrinjek 7, Gabrijel Golub 6, Tadej Mažić 2, Noa Greganović 0, Ivan Oršulić 0, Petar Hrestak 0, Josip Kostanić 0, Blaž Čusak 0.

Dok smo u predzadnjem kolu uspjeli izbjeći iznenađenje, nismo to uspjeli u zadnjem kolu. Umjesto da sezonu završimo pobjedom u našoj dvorani pred brojnom publikom (pohvale kadetima i juniorima koji su došli podržati svoje buduće nasljednike), doživjeli smo poraz 45:48. Larus je gotovo cijelo vrijeme vodio, ali nikad s nekom velikom razlikom, iako je naša igra bila prilično loša. I s takvim lošim raspoloženjem opet smo došli u priliku dobiti utakmicu; serijom u drugoj polovici zadnje četvrtine dolazimo do izjednačenja i imamo (kontra)napad. Međutim, brzopletost i nedisciplina su nas koštale – umjesto da pređemo u vodstvo, mi primamo koš uz dodatno bacanje iz kontranapada i dajemo protivnicima prednost koju nisu ispuštali do kraja utakmice. Šteta za ovaj poraz, iz više razloga: prvo – pobjedom bismo završili ligu na drugom mjestu, drugo – uvijek je lijepo završiti sezonu pobjedom i treće, možda i najbitnije – bio bi to zasluženi lijepi oproštaj od kapetana i našeg najboljeg igrača, Roberta Novaka, koji sljedeće sezone prelazi u kadete. Konačni rezultat 45:48, nastupili su: Robert Novak 10, Luka Mrinjek 8, Gabrijel Golub 7, Tadej Mažić 6, Noa Greganović 5, Lovro Pavlešić 3, Jakov Urukalović 2, Martin Mustač 2, Vice Oršulić 2, Josip Kostanić 0, Petar Hrestak 0, Blaž Čusak 0.

Obzirom na očekivanja koja smo imali od ove ekipe na početku sezone, sezonu možemo smatrati uspješnom. Veliku minutažu imali su dječaci iz selekcije U13, koji ustvari tek sljedeće sezone službeno postaju pretkadeti, i zbog toga se nije stavljao imperativ rezultata pred ovu ekipu. S druge strane, kad bacimo pogled unazad i vidimo da je za nas igrao treći strijelac lige i da imamo bolji međusobni skor s prvacima lige, ostaje žal i dojam da smo mogli biti prvaci lige i osigurati drugu ligu za sljedeću sezonu. Vjerujemo da će ovogodišnje iskustvo biti vrlo korisno u sljedećoj sezoni i želimo momcima puno uspjeha!

Druga ekipa pretkadeta je pokazala rast u završnom dijelu sezone i na tome im čestitamo. Dječaci su konačno prihvatili činjenicu da je košarka momčadski sport, prestali su solirati i igrati za brojke, počeli su tražiti slobodne suigrače i to ih je dovelo do tri pobjede u pet kola lige za raspored. Ako pogledamo kako su stvari izgledale na počeku sezone – od rezultata i brojnosti igrača na utakmicama – pa onda bacimo pogled na iste stvari u zadnjih par utakmica, napredak je očit. Čestitamo momcima, želimo im da nastave s kvalitetnim radom i rezultat onda sigurno neće izostati.

V. PRETKADETSKA LIGA (7-12), 3. KOLO

Samobor 2022 – Podsused 42:49 (Luka Uzelac 17, Luka Jurić 10, Emanuel Pilinger 8, Javor Jelavić 6, David Peroš 4, Matej Župić 2, Marko Đugum 2, Kimi Gotić 0)

V. PRETKADETSKA LIGA (7-12), 4. KOLO

Dubrava III – Podsused II 63:46 (Luka Uzelac 19, Emanuel Pilinger 9, Luka Jurić 8, Javor Jelavić 5, Matej Župić 3, Kimi Gotić 2)

V. PRETKADETSKA LIGA (7-12), 5. KOLO

Podsused – Duga Resa 65:58 (Luka Uzelac 20, Emanuel Pilinger 11, Grgur Marjanović 8, Domagoj Jelinić 8, Matej Župić 8, Marko Đugum 6, Kimi Gotić 4, Luka Jurić 0, Robert Kostanjevac 0)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)