Junaci Savske ulice

Košarkaški centar Dražen Petrović, popularna Cibona, u koju svi najčešće dolazimo iz Tratinske ulice, ali joj je službena adresa Savska 30, dobro je poznata dvorana svim ljubiteljima košarke. Iako u njoj nisu ispisani najveći uspjesi hrvatske košarke, još uvijek predstavlja dom kluba s uspješnom prošlosti. Kad uđete unutra pa vidite sve one zastave – prvak (bivše) države, osvajač kupa, prvak Hrvatske, pobjednik ABA lige, pobjednik Kupa Radivoja Koraća, Pobjednik kupa kupova, Europski prvak… I onda ona tri dresa iz slavne generacije koja je bila dvostruki europski prvak – jednostavno, bilo kome tko voli košarku ne može biti svejedno kad se nađe u toj dvorani.
Baš je u tu dvoranu raspored natjecanja doveo našu selekciju U13, u sklopu 3. kola 1. lige KSZ. Protivnik – Cibona. U utakmicu smo ušli čvrsto i odlučno, ali i s popriličnom tremom, očigledno impresionirani ambijentom. Ipak, unatoč tome, od početka kontroliramo rezultat, u prvoj četvrtini se pokušavamo odvojiti, ali na kraju je samo jedan razlike. Samo, jer smo imali velik broj promašenih zicera i otvorenih šuteva. U drugoj četvrtini rezultat je u egalu do isteka četvrte minute (vodimo 21:18), onda u tri minute radimo seriju 7:2 i odlazimo na komotniju prednost. Do kraja četvrtine još malo pojačavamo gas i na poluvremenu imamo dvoznamenkastu prednost – 33:22. U drugom poluvremenu protivnici pojačavaju igru u obrani te se uspijevaju kratkoročno rezultatski približiti ali nakon pet minuta ponovno preuzimamo kontrolu utakmice i dobivamo i tu četvrtinu. U prve dvije minute zadnje četvrtine konačno lomimo upornog protivnika, dolazimo do vodstva 60:42 i održavamo tu prednost do pred sam kraj utakmice (65:48 na 3,33 do kraja susreta). Nakon toga svi igrači dobivaju priliku osjetiti igru pa rezultat malo pada, ali pobjeda niti u jednom trenutku ne dolazi u pitanje. Konačni rezultat 67:56. Treba naglasiti da ukupno gledano nismo odigrali vrhunsku utakmicu, osjetilo se da su nam dva stožerna igrača došla na utakmicu oslabljena virozama i s manjkom treninga, ali unatoč tome pohvale cijeloj ekipa koja se, kako se to kaže, skupila na terenu i igrala kao jedan.
Junaci Savske ulice su: Luka Mrinjek 21, Gabrijel Golub 16, Lovro Pavlešić 9, Noa Greganović 8, Jakov Urukalović 8, Jakov Paić Karega 4, Lukas Stanciu 1, Karlo Stanković 0, Vito Kunić 0, Bruno Katić 0, Dan Levak 0. Vremena za uživanje i opuštanje nema, sljedeći vikend u goste nam dolazi još jedan velikan – Cedevita Junior!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)