Žirafice osvojile turnir u Samoboru!

Nakon sjajnih nastupa i velikih pobjeda u prvoj ligi, selekcija U13 odazvala se i pozivu organizatora na Prvi memorijalni turnir Darko Džimbeg u Samoboru. Popularni Džimi, koji je preminuo prošle godine, bio je legenda Risova, jedan od osnivača i dugogodišnji član kluba. Na turniru međunarodnog karaktera nastupile su četiri ekipe: Samobor, Brežice, Cibona i Podsused.

Utakmice su igrane 4×7 minuta, dakle sa skraćenim četvrtinama, što i nije bilo loše za našu ekipu, obzirom da smo došli na turnir sa samo osam igrača. Prvu utakmicu odigrali smo protiv Cibone, protiv koje smo nedavno slavili u sklopu natjecanja u prvoj ligi. U tvrdoj utakmici, u kojoj smo imali petnaestak promašenih ‘zicera’ i desetak slobodnih bacanja, dozvolili smo protivnicima previše skokova u napadu i drugih, čak i trećih napada, iz kojih su onda dolazili do poena. Na ulasku u zadnju četvrtinu rezultat je 29:27 za našu ekipu, onda konačno uspijevamo malo iskontrolirati utakmicu što je bilo dovoljno za seriju 7:2 u pet minuta. Nakon toga mirno privodimo utakmicu kraju i slavimo rezultatom 41:34.

U finalnoj utakmici čekao nas je domaćin Samobor. Prvu četvrtinu gubimo rezultatom 12:11, a o angažmanu naših igrača u tim trenucima dovoljno govori činjenica da je trener Kralj zvao minutu odmora već nakon dvije minute utakmice kako bi razbudio igrače – sklekovima! Ne uspijevamo i dalje pronaći naš ritam, svaki put kad se malo odvojimo, protivnici se vraćaju pa je na poluvremenu rezultat 18:18, a na kraju treće četvrtine 31:29. I opet, kao i u prvoj utakmici, u pet minuta radimo seriju od pet razlike (ovog puta 10:5), odlazimo na 41:34 dvije minute do kraja utakmice i mirno privodimo utakmicu kraju. Konačni rezultat 46:37.

Kažu da velike momčadi pobjeđuju i kad ne igraju dobro – a naše žirafice su onda na putu da budu velika momčad. Jer, nećemo se lagati, igra nije bila na uobičajenoj razini, što ćemo pripisati tome da se ipak radilo o prijateljskim utakmicama, kao i o početku školskih praznika i pauzi u službenim natjecanjima. Opet, pobjedama se ne gleda u zube, svaka nova pobjeda gradi pobjednički duh, a ova ekipa pokazuje da ga ima puno! Čestitamo svima koji su nastupili – Golub, Pavlešić, Levak, Paić-Karega, Katić, Greganović, Mrinjek, Urukalović – kao i treneru Kralju. Posebne čestitke najboljem igraču turnira po izboru trenera: Luki Mrinjeku! Dječaci su nam poklonili pobjednički pokal za Božić, a pobjedu su proslavili odlaskom na tradicionalni samoborski specijalitet – kremšnite.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)