Pretkadetima pobjeda u derbiju

U derbiju 8. kola III. pretkadetske lige naša prva ekipa igrala je protiv prvoplasirane momčadi lige, Fortune o ostvarila vrijednu pobjedu 68:59. Za razliku od prvog susreta ovih dviju ekipa, kad smo vrlo rano pali u veliki rezultatski minus, ovoga puta u utakmicu ulazimo čvršće i sigurnije, ali još uvijek malo u grču, kao da smo impresionirani fizičkom veličinom protivnika, te nakon prve četvrtine imamo minimalno vodstvo. U drugoj četvrtini smo se oslobodili grča, brži smo u obrani što dovodi do otvaranja kontranapada i na poluvrijeme odlazimo s prednošću od 11 poena. U drugom poluvremenu protivnici pokušavaju na razne načine smanjiti našu prednost, u nekoliko navrata dolaze na 5-6 poena razlike, ali naši dečki uvijek ekspresno vraćaju dvoznamenkastu razliku i mirno privode utakmicu kraju. Ovom pobjedom izjednačili smo se s Fortunom po broju pobjeda i poraza, ali s boljom međusobnom koš-razlikom. Nastupili su: obert Novak 19, Lovro Pavlešić 12, Luka Mrinjek 10, Vice Oršulić 8, Martin Mustač 6, Gabrijel Golub 4, Josip Kostanić 3, Jakov Urukalović 2, Elvin Elkasević 2, Noa Greganović 2, Ivan Oršulić 0, Petar Hrestak 0.

Druga pretkadetska ekipa je odigrala možda i najbolju utakmicu ove sezone. Unatoč porazu od drugoplasirane momčadi lige, Mladosti II, 73:59, vidljiv je bio veliki napredak u poimanju igre – konačno smo igrali momčadski, za ekipu, a ne samo za sebe, što će sigurno prije ili poslije rezultirati i boljim rezultatima.

U ligi za poredak naše najmlađe Žirafice doživjele su poraz od Velgora 13:30. Nastupili su: Pavlica 2, Šaško, Jagarčec, Vugrinec, Levak 4, Valičević, Jagodić 2, Prskalo, Perović 2, Bengez, Radić, Katić 3, Celinić.

Kadeti su, nakon dvije pobjede protiv ekipa iz gornjeg doma, poraženi kod kuće od Zaboka 63:74. Ne želeći umanjivati nastup protivnika, ostaje dojam da smo sami sebe pobijedili. Jednostavno nije bilo dovoljno želje i energije, što je za rezultat imalo ogroman broj grešaka, promašenih zicera i izgubljenih lopti koje su rezultirale čistim kontrama protivnika. Utakmica koju treba što prije zaboraviti i vratiti se na pobjednički stazu kako bi se što prije osigurao ostanak u drugoj ligi. Nastupili su: Šimun Džajkić 20, Zvonimir Urukalović 14, Noa Hrastinski 11, Bartol Olah 8, Matej Šćuric 5, Marko Grgec 5, Josip Jakuš 0, Jan Hakenberg 0, Grgur Blašković 0.

Juniori su, oslabljeni neigranjem najboljeg igrača Petra Magdića, uvjerljivo poraženi kod jakog Medveščaka i time, nažalost, zacementirali svoju poziciju na dnu ljestvice II. juniorske lige. Veću minutažu u ovoj utakmici, kao pripremu za sljedeću sezonu kad će biti nositelji igre u juniorskoj ligi, dobila su trojica kadeta i to je najveći dobitak ove utakmice. Protivnici su pokazali sportsko poštovanje jer su cijelu utakmicu održavali visok ritam i kvalitetu igre, na čemu im čestitamo. Treba naglasiti da naši momci nisu na terenu izgledali toliko loše kao što pokazuje konačni rezultat, ali dok smo mi uspijevali promašiti i čiste zicere, protivnici su pogađali i branjene trice. Nastupili su: Mislav Šimunić 15, Borna Oršulić 14, Noa Hrastinski 9, Roko Odak 4, Zvonimir Urukalović 4, Šimun Džajkić 2, Lucas Andres Mora Asić 2, Bartol Olah 0, Grgo Zeljko 0, Niko Perasović 0.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)