U13 Žirafice među 8 u Hrvatskoj!

Neka se ne ljute sve ostale ekipe, ali ovaj vikend glavna priča u našem klubu je selekcija U13 koja je nastupila na poluzavršnici prvenstva Hrvatske. Pa ćemo ukratko o ostalim rezultatima (da ne morate ‘skrolati’ po stranici), a onda nadugo i naširoko o produljenom sportskom vikendu u Splitu.

Juniori su zaključili sezonu porazom od Zapada 79:66. Obzirom da smo u prethodnom srazu s ovim protivnikom izgubili kod kuće čak 30 razlike, napredak je očit. Dobro smo se držali do zadnje četvrtine, ali nismo izdržali do kraja. Obzirom na sve turbulencije kroz sezonu, i igrači i trener su pokazali pravi sportski pristup sve do zadnje minute sezone. Nadamo se boljoj idućoj sezoni, a izlaznim juniorima želimo uspjeh u seniorskoj konkurenciji. Nastupili su: Borna Oršulić 32, Zvonimir Urukalović 8, Lucas Andres Mora Asić 6, Petar Magdić 6, Roko Odak 5, Ivan Kršnjavi 3, Grgo Zeljko 2, Niko Perasović 2, Mislav Šimunić 2, Noa Hrastinski 0, Šimun Džajkić 0, Bartol Olah 0.

Puno važniju utakmicu igrali su kadeti, kojima je pobjeda, uz raniji poraz Maksimira, osiguravala ostanak u drugoj ligi. Iako smo gubili nakon prve četvrtine, što je bio rezultat malo tromijeg ulaska u utakmicu i ranog osjetnog vodstva KABE, igrali smo dobro i to je na naplatu došlo u drugoj četvrtini kad konačno okrećemo rezultat u našu korist. Do kraja smo igrali vrlo sigurno te konačno, u trećem pokušaju, dolazimo do pobjede protiv ekipe koja nas je u prethodna dva susreta uvjerljivo pobjeđivala. Posebno veseli nastup izlaznog pretkadeta Roberta Novaka, koji je pokazao da je već spreman za nastupe u kadetskom uzrastu. Nastupili su: Šimun Džajkić 30, Zvonimir Urukalović 19, Vito Čižmak 12, Grgur Blašković 9, Matej Šćuric 5, Noa Hrastinski 4, Bartol Olah 4, Robert Novak 3, Josip Jakuš 0.

Druga pretkadetska ekipa je, sa samo šest igrača u rosteru, izgubila od Zapada III, a razvojna U13 selekcija je zaključila sezonu u županijskoj ligi pobjedom protiv Fortune.

A sad malo o junacima iz naslova. Naša selekcija U13, koja je kroz kvalifikacije izborila nastup u 1. ligi centar, a zatim sjajnim nastupima u ligi ostvarila 3. mjesto i time se kvalificirala na poluzavršnicu prvenstva Hrvatske, odigrala je tri utakmice od petka do nedjelje i pokazala da je zasluženo nastupila na poluzavršnici. U utakmicama protiv Larusa u petak i Varaždina u subotu smo od samog početka pokazali da nismo u Split došli na izlet, nego da ćemo pokušati izboriti ulazak među četiri ekipe. Uvjerljive pobjede u prva dva dana donijele su nam odlučujući susret u nedjelju protiv KK Split. U atmosferi kakvu naše Žirafice još nisu doživjele, u dvorani kluba koji je proglašen najboljim europskim klubom dvadesetog stoljeća, dječaci se nisu preplašili, naprotiv. Goropadan ulazak u utakmicu i vodstvo 20:10 nakon osam minuta. Nakon toga brzopletim odlukama i vlastitim greškama vraćamo protivnike u igru i na pauzu između četvrtina odlazimo s rezultatom 20:16. U drugoj četvrtini dozvoljavamo protivnicima seriju 14:2 i na poluvremenu smo u deficitu od 9 poena. U drugom poluvremenu dolazimo na minus šest, ali onda opet upadamo u crnu rupu i protivnici odlaze na 20 razlike. Do kraja uspijevamo samo smanjiti na konačnih 51:62. Šteta, dojam je da smo mogli iznenaditi, ali splet raznih okolnosti (a na neke nismo mogli utjecati) odveo nas je u poraz. Ipak, taj poraz ne umanjuje vrhunski rezultat koji su naši klinci ostvarili ove sezone, na čemu im čestitamo! Dječaci naši, ponosni smo na vas!

Cijeli ovaj vikend ostati će nam, kad se sve slegne, u lijepom sjećanju kao najveći uspjeh našeg kluba, stoga je red da zahvalimo svima koji su se ugradili u ovaj uspjeh. Hvala tati Đugumu koji se potrudio pronaći sponzore za odlazak na put. Hvala sponzorima koji su donirali za troškove puta i smještaja – tvrtkama Markanović d.o.o., Omega Inženjering j.d.o.o., Konstrukta promet d.o.o. i DBL Miočević d.o.o. Hvala obitelji Mitok koja je posudila putnički kombi. Hvala tati Levaku koji je bio ‘Katica za sve’ – vozač, sponzor ‘doručka šampiona’ prvog dana u Splitu, ispomoć trenerima u hotelu. Hvala svim roditeljima koji su uspjeli doći navijati u Split i kupovali klincima sladolede, grickalice, čokoladice, napitke. Hvala svim roditeljima, braći, sestrama, rodbini, članovima kluba i svima ostalima koji su nas pratili putem prijenosa i pružali nam podršku na društvenim mrežama. Hvala i našim protivnicima, KK Split na organizaciji turnira. Hvala trenerima Bruni Jesenku i Ivanu Vukoji na svemu što su naučili ove dječake, i po pitanju košarke i po pitanju sportskog ponašanja. A najveća hvala ide vama, klinci naši – pokazali ste da se radom i trudom može puno toga! Bravo, Žirafice naše!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)