KadetiMlađe dobne kategorijeMlađi kadetiŠkola košarke

Kadeti završili sezonu pobjedom

Ovaj košarkaški vikend nam se malo rastegnuo, obzirom da su dvije utakmice (zanimljivo, obje protiv Maksimira) odigrane tek u večernjim satima u srijedu pa zato malo kaskamo s pregledima.

Prvi su, još u subotu, susret protiv Ksavera odigrali pretkadeti 2. U poprilično jednostranom susretu, u kojem su protivnicima dozvolili tek 2 poena u cijelom prvom poluvremenu, naši dečki su slavili rezultatom 104:19. Nastupili su: Luka Uzelac 26, Marko Đugum 21, Emanuel Pilinger 18, Robert Kostanjevac 12, Matej Župić 8, Javor Jelavić 6, Luka Jurić 4, David Peroš 4, Kimi Gotić 3, Grgur Marjanović 2.

Nedjelja je bila rezervirana za dvije utakmice selekcije U12 u Ligi za poredak. Nažalost, protivnici iz Karlovca se nisu pojavili pa se ta utakmica piše kao pobjeda 20:0, ali važnije od pobjede bi bilo iskustvo još jedne odigrane utakmice. Opet, naše Žirafice to nije pokolebalo, sjajno su ušli u sljedeću utakmicu protiv Hermes Analitice i vodili 8:2 nakon prve četvrtine. U drugoj četvrtini Hermes se vraća i na poluvremenu vodimo tek jedan razlike. Utakmica ostaje napeta do samog kraja, ali dječaci uspijevaju zadržati inicijativu i dolaze do pobjede 35:31! Nastupili su: Davidović 2, Levak 14, Perović 4, Katić 9, Vidović 6, Trošić, Jagarčec, Valičević, Radić.

Dvostruki ogled s Maksimirom u srijedu završen je s dvije naše pobjede. U Sutinskima su pretkadeti odigrali tešku i nervoznu utakmicu. Dok smo obranu odradili zadovoljavajuće, na momente čak i vrlo dobro (prvi strijelac lige, Grdinić, sveden na samo 17 poena, a inače je na prosjeku iznad 30 poena po utakmici), u napadu je štekalo. Nismo trčali protivnicima u leđa, prihvatili smo njihov umrtvljeni ritam, dozvolili da se slože u bunker, a onda nije bilo drugog izbora nego pokušati utakmicu rješavati šutom; a on nas nije služio. Stalno smo blizu, ali u stalnom zaostatku od početka druge četvrtine pa sve do 33. minute kad konačno dolazimo do izjednačenja (40:40). Zanimljivo je da u tim trenucima odgovornost preuzimaju (i pogađaju) oni najmlađi, što pokazuje sjajan potencijal za sljedeću sezonu. Utakmicu rješavamo u svoju korist u zadnjoj minuti i dolazimo do pobjede 54:50. Nastupili su: Robert Novak 22, Luka Mrinjek 12, Jakov Urukalović 7, Martin Mustač 4, Lovro Pavlešić 4, Gabrijel Golub 3, Ivan Oršulić 2, Vice Oršulić 0, Noa Greganović 0, Tadej Mažić 0, Blaž Čusak 0, Josip Kostanić 0.

Kadetska utakmica protiv istih protivnika odigrala se u polumraku dvorane Ekonomskog fakulteta i bila skoro pa preslika cijele kadetske sezone. Kao što smo u kvalifikacije i u samu drugu ligu ušli jako, s dvije pobjede, tako smo i prvu četvrtinu protiv protivnika koji nas je masakrirao u Podsusedu odigrali vrlo pametno i angažirano, dobivši je 27:11! U drugoj održavamo, čak još malo povećavamo prednost. A onda, na ulasku u drugo poluvrijeme, redamo gluposti jednu za drugom! Krećemo u srljanje i bezglavu jurnjavu, kao da mi gubimo utakmicu. Neki igrači su valjda htjeli podebljati svoju statistiku, neki su silom htjeli biti atraktivni, neki su valjda mislili da je sve već riješeno… Uglavnom, protivnici koriste naše žute minute, nadtrčavaju i nadskakuju nas i dolaze na samo 5 poena razlike! Ipak, uspijevamo opet primiriti utakmicu, do kraja četvrtine dolazimo na 10 razlike, zatim u minutu i pol zadnje četvrtine podebljavamo prednost serijom 6:0 i konačno rješavamo utakmicu. Protivnici do kraja malo uspijevaju smanjiti, ali nije više bilo opasnih približavanja. Konačan rezultat 81:71. Nastupili su: Zvonimir Urukalović 19, Šimun Džajkić 17, Bartol Olah 14, Grgur Blašković 12, Lovro Mrinjek 8, Matej Šćuric 5, Vito Čižmak 4, Noa Hrastinski 2, Jan Hakenberg 0, Josip Jakuš 0, Vanja Lukač 0, Marko Grgec 0.

Osvrnemo li se malo unatrag, ostaje žal i dojam da je ova ekipa, pogotovo da je ostala u najjačem sastavu, mogla puno više. Rezultati čak govore tome u prilog – ako računamo i kvalifikacije, u kojima smo pobijedili Zabok (jedine ekipe koja nas je pobijedila u obje ligaške utakmice), ove sezone smo svladali sve naše drugoligaške protivnike! S te strane, sedmo mjesto i borba za ostanak skoro do pred sam kraj može se smatrati neuspjehom. Ipak, obzirom da smo uspjeli skupiti glave u trenucima kad smo bili na dnu lige i ostali bez najboljeg strijelca te smo završili turbulentnu sezonu omjerom pobjeda i poraza 5:2 u zadnjih sedam kola, valja zaključiti da je ovo bila uspješna sezona po pitanju iskustva i izgradnje karaktera. Kroz cijeli drugi dio sezone popriličnu ulogu u ekipi su imali ulazni kadeti, a to je veliki zalog za sljedeću sezonu. Čestitke svima!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)